Αρχική > Πολιτική > «Άνθρωπος της χρονιάς» ο Γ. Παπανδρέου

«Άνθρωπος της χρονιάς» ο Γ. Παπανδρέου

Μετά τη βράβευσή του ως «ήρωα» της χρονιάς από την εφημερίδα Daily Telegraph, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου ανακηρύσσεται άνθρωπος της χρονιάς για το 2011για το αυστριακό εβδομαδιαίο πολιτικο-οικονομικό περιοδικό «Προφίλ», που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα.

Στο ίδιο τεύχος φιλοξενείται συνέντευξη του κ. Παπανδρέου, ο οποίος μιλά για τις αστοχίες της Ευρώπης: «Η Ευρώπη θα έπρεπε να μας είχε προστατέψει καλύτερα, ακόμη και προς συμφέρον των άλλων χωρών». Ο ίδιος χαρακτηρίζει την Ε.Ε. συνυπεύθυνη για την κατάσταση της Ελλάδας σήμερα εξηγώντας: «Η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή είχε ψηφίσει το 2004 νόμο, με τον οποίο οι τεράστιες αμυντικές δαπάνες εμφανίζονταν όχι στον τρέχοντα προϋπολογισμό, αλλά, αναδρομικά σε παλιούς προϋπολογισμούς».

Επιπλέον, δήλωσε ότι αισθάνεται υπερήφανος για το κυβερνητικό του έργο καθώς κατά τη διάρκεια της θητείας του η χώρα θα μπορούσε να έχει χρεοκοπήσει, πράγμα το οποίο απετράπη. Τέλος, ερωτώμενος για τα μελλοντικά του σχέδια, δεν αποκάλυψε ακόμα κρατώντας κλειστά τα χαρτιά του.

Μπορεί οι τίτλοι αυτοί να κολακεύουν το πρόσωπο που το χαρακτηρίζουν, ωστόσο θα ήθελα να επισημάνω για τα όσα είπε ο κ. Παπανδρέου ότι τώρα κάνει αρνητική κριτική στην Ε.Ε.. Αντίθετα, όσο ήταν Πρωθυπουργός δεν άρθρωνε τέτοια λόγια ενάντια στους «εταίρους» μας, μία συνήθης ελληνική τακτική!

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.