Αρχική > Πολιτική > Άνοιξε τα χαρτιά του ο Γ. Παπανδρέου

Άνοιξε τα χαρτιά του ο Γ. Παπανδρέου

Ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα είναι υποψήφιος ούτε για Πρωθυπουργός ούτε για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου άνοιξε την ομιλία του στο σημερινό πολιτικό συμβούλιο του κόμματός του.

Ο ίδιος πρότεινε να παραμείνει αρχηγός του κόμματος έως τις εθνικές εκλογές, έτσι ώστε να μπορεί να στηρίξει τον κ. Λουκά Παπαδήμο, προσθέτοντας: «Δεν υπάρχουν ούτε ‘δεύτερες’, ούτε πονηρές σκέψεις». Ως προς τη διαδικασία πρότεινε ο καινούργιος αρχηγός να αναδειχθεί από τη βάση του κόμματος, ενώ όσον αφορά τον υποψήφιο Πρωθυπουργό είπε πως θα πρέπει να αναδειχθεί είτε μέσα από την Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είτε μέσω άλλης θεσμοθετημένης διαδικασίας. Το πρώτο εξάμηνο του 2012 θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες.

Αναφορικά με τις απόψεις κάποιων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι πιστεύουν ότι οι διαδικασίες πρέπει να είναι γρήγορες και να έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε 15 μέρες, τόνισε ότι αυτή η άποψη δεν είναι ρεαλιστική.

Επιπλέον, επισήμανε ότι θα πράξει όλα όσα οφείλει ως αρχηγός του κόμματος: «θα κάνω το καθήκον μου, δεν πάω σπίτι μου και έχω πει ότι θα υπηρετήσω την δημοκρατική παράταξη από όποια θέση. Δεν είμαι δεμένος με καρέκλες και το απέδειξα πρόσφατα με την κυβέρνηση Παπαδήμου».

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.